e2 Young engineers la Muzeul Național Tehnic “Prof. ing. Dimitrie Leonida”

        In perioada 19 septembrie – 12 decembrie a.c., minunații oameni de la Young engineers se vor afla, în cadrul unui program comun, la Muzeul Național Tehnic pentru a da viață unui nou și inedit program educațional pentru copii.
Este o inițiativă meritorie, prin care ne propunem, împreună, să găzduim câteva module educaționale, care să îmbine viziunea modernă a celor de la Young engineers cu tradiția și complexitatea informațiilor pe care le oferă exponate ale Muzeului, ce vor fi folosite în procesul de învățare.
Este un experiment unic în România! Copiii invată principiile de bază din stiintă, tehnologie și inginerie folosind construcțiile LEGO®, iar la sfârșitul lecției vor interacționa cu exponatele muzeului pentru a experimenta practic mecanismul construit!
Merită să amintim, în câteva cuvinte, care sunt trăsăturile ce particularizează procesele educaționale, derulate de partenerul nostru în acest program.
In viziunea Young engineers, cea mai bună metodă de a-i educa pe copii este prin joc. “Jocurile” sunt uneltele care îi ajută pe copii să învețe despre ei înșiși și despre lumea înconjurătoare.
Lecțiile convenționale, pe parcursul cărora profesorul ocupă locul dominant, ca pondere, nu stârnesc suficient interes și nu trezesc motivația necesară învățării. De aceea, în viziunea Young engineers, curiozitatea este prima motivație pentru a învața.
Viziunea Young engineers oferă o platformă educațională pe bază căreia cei mici sunt chemați să construiască. Principiile științifice sunt demonstrate și înțelese prin experiențe de joc. Prin aceasta copiii înțeleg că trebuie să fie mai buni la învățătura pentru a deveni mai buni la joc.
Credem și noi că alegerea metodei de învățare prin „joc” este o opțiune foarte inspirată. și de substanță, întrucât cei mici pun în joc tot ceea ce este mai curaț, mai profund și mai statornic în ființa lor. Stau mărturie acestui adevăr și primele două versuri din poezia „Trei fete” a lui Lucian Blaga. Să ni le reamintim împreună:
„Copilul râde:
Inlelepciunea și iubirea mea e jocul”.
Adevărul acesta este filonul valoros pe care merge educația celor de la Young engineer pentru copii. Iar noi ne alaturăm lor cu bucurie. și-i așteptăm pe copii cu speranța că lecțiile de la Muzeul Național Tehnic „Dimitrie Leonida” vor fi o amintire frumoasă pentru ei multă vreme de aici înainte.


Skip to toolbar