Anunţ privind selecţia postului de, Director Economic, în cadrul FISE Electrica Serv S.A.
Anunţ privind selecţia postului de, Director Economic, în cadrul FISE Electrica Serv S.A.
“FISE Electrica Serv S.A. (FISE), parte a Grupului Electrica”, a fost înființată în baza Hotărârii de Guvern nr. 74/2005 prin reorganizarea activității din cadrul Societății Comerciale de Distribuție și Furnizare a Energiei Electrice Electrica – S.A. Activitatea principală a societății constă în realizarea de lucrări de întreținere, reparații și lucrări de investiții pentru societățile Grupului Electrica cât și pentru terți. Din punct de vedere structural, Electrica Serv – S.A. este concepută astfel încât să acopere întregul volum de lucrări necesare întreţinerii şi dezvoltării reţelelor şi instalaţiilor electroenergetice din zonele de nord şi centrale ale ţării. Electrica Serv S.A este reprezentată în teritoriu de 3 Sucursale (SISE) si 2 directii fără personalitate juridică.
Consiliul de Administratie al FISE a demarat procesul de recrutare a candidatilor pentru pozitia de Director Economic al FISE
Profilul Candidatului
Studii:
Studii recunoscute de Ministerul Învățământului absolvite la o Universitate Acreditată, dupa cum urmeaza:
-Studii superioare in domeniul economic
-Certificările de tip ACCA/ ACA, CPA, CFA, CFP, ChFC, CMA sau de un nivel similar constituie un plus.
Experienta
-Experiență relevantă într-o poziție de top management (min 3 ani) sau management senior (min. 5 ani) într-o companie cu minim 500 de angajați și cifră de afaceri de minim 150 milioane RON
-Minim 5 ani experiență în sfera activității financiare într-o companie cu minim 500 de angajați și cifră de afaceri de minim 150 milioane RON
Competente si abilitati
-Cunostinte demonstrate si experienta in relatia cu autoritatile publice, autoritatile de reglementare si supraveghere relevante;
-Experienta in managementul de proiecte strategice, preferabil in procese de transformare din domeniul energetic si bun cunoscator al modelelor de analiza economica si financiara;
-Foarte bun cunoscator al pietei de energie si al legislatiei interne si europene specifice se considera avantaj;
-Personalitate puternica, capabil sa reprezinte compania in relatia cu institutii si autoritati, cu reale abilitati de negociere;
-Dinamic, cu capacitatea de a conduce oamenii si echipa de management si de a constitui un exemplu prin propria implicare, atitudine pozitiva si pro-activa, leader al schimbarii;
-Orientare spre performanta si rezultate, management echilibrat al riscurilor si oportunitatilor;
-Abilitati de comunicare si de relationare efectiva si eficienta;
-Inalte standarde de etica;
-Sa aiba o buna reputatie personala si profesionala;
-Cunosterea limbii romane si engleze (limba engleză – nivel mediu, B1 minim).
Criterii specifice de selecție, care constituie avantaj:
-Experienta intr-o companie cu profil similar;
-Experienţă în formarea, coordonarea şi dezvoltarea echipelor/colectivelor de personal şi planificarea succesiunii în cadrul acestora;
-Abilităţi de comunicare interpersonală si negociere, abilitati de stakeholder management
Principalele responsabilitati
-Coordonarea activitatii financiare a companiei, pentru atingerea obiectivelor de eficienta si profitabilitate.
-Responsabilitatea implementarii deciziilor CA referitoare la activitatea financiara, in conditiile legii si respectand tintele operationale asumate.
-Informarea CA constant si complet in legatura cu activitatile si rezultatele operationale relevante, evolutia si rezultatele discutiilor si negocierilor cu Autoritatile.
-Implicarea ca partener strategic de afaceri pentru echipa de conducere executiva.
-Evaluarea performanței financiare a organizației în ceea ce privește obiectivele operaționale pe termen scurt si lung, bugetele și previziunile.
-Construirea, implementarea si monitorizarea unor instrumente de planificare pe termen lung de tip bugete multianuale.
-Oferă informații și recomandări atât pentru planul de dezvoltare pe termen scurt, cât și pe termen lung al organizației, in vederea implementarii strategiei de business si a Politicilor de Grup.
-Identificarea si implementarea de solutii (procese, sisteme și software) pentru a furniza informații financiare și operaționale critice.
-Evaluarea entitatilor din subordinea Directiei Economice și formularea de sugestii pentru automatizarea proceselor și creșterea eficienței muncii.
-Stabilirea de obiective financiare anuale si multi anuale care se aliniază cu planul de creștere și extindere a companiei.
-Selectarea de consultanți si parteneri finantatori care sunt necesari desfasurarii activitatii companiei.
-Coordonarea recrutarii personalului financiar, contabil și de trezorerie, după cum este necesar.
-Implementarea de politici, proceduri și procese in aria de activitate coordonata, precum si implicarea in implementarea de politici, proceduri si procese eficiente la nivelul intregii companii.
-Coordonarea pregătirii și prezentarii rapoartelor lunare privind executia bugetara, pe ansamblu si pe activitati, previziuni vs. buget pe activitati și fluxul de numerar săptămânal pe zonele de activitate. Analiza rezultatelor financiare lunare insotita de recomandări.
-Analizarea proiectelor si inițiativelor de afaceri din perspectiva eficientei si a rentabilitatii.
-Coordonarea activitatii de planificare și analiză financiară. Supervizarea activitatilor de creare de rapoarte, dezvoltarea propunerilor provenind din instrumentele bugetare și prognoză.
-Coordonarea serviciului financiar si contabilitate pentru a asigura buna functionare si back-up-ul pentru toate sistemele, bazele de date si software-ului financiar.
-Asigurarea acurateții datelor de raportare financiară și de management pentru Consiliul de administrație al companiei.
-Supravegherea pregătirii și depunerii la timp a tuturor declarațiilor fiscale.
-Îmbunătățirea și implementarea sistemelor, proceselor, instrumentelor și sistemelor de control financiar și contabil.
-Coordonarea dezvoltarii personalului financiar-contabil, gestionând alocarea muncii, coordonand instruirea privind utilizarea sistemelor, evaluarea performanței; construirea unei dinamici de echipă eficiente, agile, capabile sa gestioneze complexitatea si schimbarile.
-Reprezentarea companiei ca punct cheie de contact pentru auditorii externi. Gestionează pregătirea și suportul tuturor auditurilor externe.
-Supervizarea procesului de planificare a fluxului de numerar in vederea asigurarii disponibilitatii fondurilor.
-Colaborarea la activitatea privind gestiunea fondurilor UE, a investitiilor si a managementului activelor.
-Explorarea de noi oportunități de investiții, oferind recomandări cu privire la potențiale rentabilități și riscuri.
-Menținerea de relatii strategice cu bancile si cu autoritatile publice.
-Colaborare la implementarea managementului riscului.
-Coordonarea procesului de imbunatatire continua a eficacitatii sistemului de management integrat in aria de activitate coordonata.
-Asigurarea la un standard ridicat, corespunzator domeniului de activitate al societatii, a conditiilor privind starea de Sanatate si Securitate in Munca in aria de activitate coordonata.
Documente necesare pentru depunerea candidaturii:
-Curriculum Vitae – obligatorie varianta in limba romana ;
-Scrisoare de intenție în limba română – în cadrul căreia candidatul va detalia modul în care îndeplineşte fiecare dintre criteriile cuprinse în Anunţul de selecţie
-Declaratie pe propria raspundere pentru veridicitatea datelor- Model atasat
Modul de depunere a candidaturii:
-Dosarele de candidatura compuse din documentele solicitate în cadrul Anunţului publicat pe pagina de internet a FISE. vor fi trimise online cu confirmare de primire până cel târziu în data de 26.10.2022 ora 14:00 la adresa de e-mail cristian.andruhovici@electricaserv.ro
-Prin transmiterea aplicaţiei, candidaţii îşi dau acordul implicit ca datele lor personale să fie procesate în scopul procedurii de recrutare şi selecţie.
Candidaţilor selectaţi pentru interviu li se pot cere documente suplimentare de natură să probeze experienţa lor sau statutul profesional.